Waarom een Plooibare Fiets Kopen?

De plooifiets of plooibare fiets heeft enorm veel voordelen en is een godsgeschenk voor pendelaars die dagelijks nog een lange afstand moeten afleggen naar hun werk of school. Normaal gezien zouden ze deze weg nog te voet moeten afleggen of nog eens overstappen op een andere bus of tram wat vaak enorm vervelend is als de eerste bus of trein een vertraging heeft waardoor je natuurlijk de kans maakt om je overzet te missen. Maar we moeten de plooifiets ook eens gaan bekijken vanuit een ander standpunt want niet iedereen is een pendelaar.

De plooifiets op reis of op de camping

De plooifiets is ook een leuk ding om te hebben als je op vakantie gaat naar een camping of als je ergens een vakantiehuisje huurt. SOmmige campings kunnen redelijk groot zijn en dan is het zeer handig als je een plooibare fiets hebt waarmee je snel even naar het winkeltje van de camping kunt rijden. Natuurlijk kun je ook gewoon de fietsen meenemen maar dan zit je natuurlijk met het feit dat je een fietsdrager nodig hebt welke vaak even duur is als maar liefst 2 plooifietsen.

Ook de kinderen vinden het enorm leuk om te kunnen rijden op deze mini fietsen. Het blijft een gewone fiets maar de kinderen vinden het natuurlijk superleuk om deze op te vouwen en weer open te vouwen.

Is deze opvouwbare fiets geschikt voor ouderen?

De vouwfiets is zeker geschikt voor ouderen want de normale modellen rijden net zoals gewone fietsen. De speciale super compacte plooifietsen mijd je dan best wel want deze zijn vaak iets minder stabiel en moeilijker om mee te sturen.

Wat ook ideaal is voor senioren is dat er ook plooifietsen zijn met trapondersteuning. Deze elektrische fietsen zijn niet veel duurder dan de gewone modellen en kunnen best een grote afstand afleggen eer de batterij leeg is.

Conclusie

De plooifiets is zeer geschikt voor jong en oud en kost tegenwoordig niet zo heel veel meer. Voor minder dan €200 heb je al je eigen fiets en kan je genieten van een zeer handige en goedkope manier om op je bestemming te geraken